Jornada ACTIVA Les Rambles

Jornada ACTIVA Les Rambles
diumenge 22 d’Abril 2018 . 11-14 h
Inici itinerari: Plaça del Teatre

La jornada ACTIVA Les Rambles, serà la darrera de les accions participatives obertes a tothom; és per això que es pretén oferir un espai de treball que pugui ser flexible i rebre el màxim d’aportacions possibles per garantir la informació a la ciutadania, l’auditoria i la transparència de tot el procés cooperatiu iniciat el 23 de novembre de 2017 i que culminarà el 17 de maig de 2018.

La jornada, que es desenvoluparà com un taller obert de treball i activitats, tindrà un recorregut d’accions on els participants podran triar el seu nivell d’aprofundiment. Aquestes accions tindran lloc durant el matí, d’11 a 14 h, en quatre localitzacions específiques de Les Rambles, que al seu torn corresponen a quatre espais conceptuals.

El recorregut sobre aquests 4 espais es realitzarà de manera consecutiva i és el participant qui decideix quan ho fa, si els fa individualment o en grup, i fins a quin dels 4 espais vol arribar. Cada espai comptarà amb una persona de l’equip km_ZERO que serà el referent i resoldrà dubtes. A cadascun dels 4 espais es podrà obtenir un “fulletó-guia” que indicarà el recorregut, on comença i on acaba, i quines coses es poden fer a cada punt, així com l’horari amb els moments importants del dia.

itinerari participatiu, jornada ACTIVA Les Rambles1. CONEIX
Espai de contextualització del projecte on informar-se dels agents implicats, eines i el mètode de km_ZERO per al rescat de Les Rambles, els plans, l’avantprojecte, els criteris i els resultats del procés.

2. RECONEIX
Espai de relat dels Grups Cooperatius Ciutadans. Espai de reconeixement de la feina feta fins ara per les entitats que ho han impulsat. Punt de distribució del diari 1#Coopera.

3. PROPOSA
Espai amb els plànols del context espacial de Les Rambles que emana dels objectius i criteris del Document Miró i on poder respondre a preguntes sobre quins han de ser els nous usos i la vida comunitària d’aquest espai urbà a curt termini.

4. FABRICA
Espai participatiu on poder fer aportacions i propostes, basades en les respostes de l’Espai PROPOSA, per a desenvolupar dins dels plans de llarg termini.

 

 

 

 

A més del recorregut d’accions lliure, durant la jornada es duran a terme activitats informatives programades i activitats lúdiques per part dels col·lectius:

11:00 h. Espai CONEIX.
Explicació per exposar el treball fet fins al moment i desgranar els objectius i criteris del Document Miró. A càrrec de l’equip tècnic km_ZERO.

11:30 h. Espai RECONEIX.
Explicació per exposar les accions que han impulsat les entitats promotores (AGUICAT, APIP-ACAM, Sínia, SOS Rambles, Elisava i GÒ Acció Cultural). A càrrec dels Grups Cooperatius Ciutadans.

12:00 h. Espai PROPOSA.
Explicació per exposar el context espacial imaginat a Les Rambles i facilitar l’elaboració de propostes per part dels visitants. A càrrec de l’equip km_ZERO.

12:30 h. Espai FABRICA
Teatre-Dansa amb Associació AME

13:00 h. Espai FABRICA.
Aperitiu popular.

 

 

#RepensemLesRambles