Actualització cens d’habitatge a les rambles: pocs veïns i molta activitat irregular

Divendres 29 i dissabte 30 de juny es va procedir a l’actualització del cens d’habitatge de Les Rambles, una activitat organitzada per km_Zero, Amics de les Rambles i SOS Rambles, amb la col·laboració voluntària de Arquitectes Sense Fronteres de Catalunya. Amb aquesta actualització es pretén comprovar l’estat real dels habitatges al llarg de Les Rambles així com establir el nombre de veïns i veïnes que hi viuen.

Un total de 18 persones distribuïdes en 6 equips de treball van ser les encarregades de recórrer les Ramblesi omplir una fitxa on s’explica l’estat general de l’edifici, s’especifica si es tracta d’una propietat vertical o horitzontal, es detalla el nombre de veïns i veïnes que hi viuen i si són propietaris o llogaters. Dels 149 edificis que hi ha a Les Rambles, actualment només queden 68 edificis d’habitatges, que van ser visitats i verificats pels equips tècnics.

Com a resultat d’aquest cens, podem destacar que la quantitat de veïns i veïnes que s’ha pogut verificar que hi viuen normalment a Les Rambles és inferior a 50 persones. També s’han detectat molts usos irregulars d’habitatge amb fórmules de lloguers per períodes curts a turistes, així com l’existència d’edificis totalment dedicats a apartaments turístics i habitatges no determinats amb irregularitats amb el seu funcionament habitacional. En línies generals, la detecció d’aquests usos no reglamentats va acompanyada d’una irregularitat de les llicències pertinents per aquests usos.

Equip tècnic encarregat de l’actualització del cens de Les RamblesEquip tècnic encarregat de l’actualització del cens de Les Rambles

 

#RepensemLesRambles