El diàleg inunda Les Rambles

Cent cinquanta cadires de fusta van inundar la Rambla el divendres 9 de març i van servir per animar a la gent a seure i conversar sobre l’estat d’aquesta cèntrica zona de la ciutat. Aquestes cadires formen part del treball dels alumnes d’Elisava, que organitza l’acció de “Cadires a la Rambla” des de fa 27 anys. La novetat d’enguany és que es va emmarcar dins el projecte cooperatiu de transformació de les Rambles que l’equip KmZERO estem duent a terme.

A banda de servir com exposició del treball de disseny dels alumnes d’Elisava, les cadires col·locades a la Rambla de Santa Mònica van ser l’excusa perfecta per fer seure a turistes amb veïns i veïnes de Barcelona i dialogar sobre com estan i com els agradaria que fossin les Rambles. A més del diàleg entre els vianants, els alumnes d’Elisava van preparar unes llibretes on qui volgués podia escriure qualsevol cosa sobre les Rambles i deixar-hi constància. Finalment es va fer ús de catorze llibretes, amb uns quinze testimonis a cadascuna, de manera que van ser unes dues-centes deu persones qui van deixar el seu pensament escrit.

El diàleg inunda Les Rambles 09 Març 2018
El diàleg inunda Les Rambles. 09 Març 2018

Tota la gent que ramblejava en aquell moment va rebre molt bé aquesta iniciativa. A més dels testimonis escrits, alguns dels vianants van cantar i recitar poesies d’allò que la Rambla els inspirava. També va ser molt curiós com la disposició de les cadires va anar configurant-se orgànicament segons les necessitats de la gent. Es van crear segones files amb més intimitat on els nens de l’escola Drassanes van estar jugant, o agrupacions més grans on els estudiants van aprofitar per esmorzar.

Tant l’equip de KmZERO com els organitzadors d’Elisava i Go Acció Cultural pensem que va ser una experiència molt interessant i que, gràcies a ella, van sorgir converses molt diverses i enriquidores per al procés cooperatiu que pretén recuperar les Rambles per a la gent. Tota la informació recollida servirà per continuar el debat en el format Speakers’ Corner que se celebrarà posteriorment.

+info: elisava.net
#RepensemLesRambles