Cadires a La Rambla amb Elisava i Gò Acció Cultural

05Ocupar Les Rambles amb 150 cadires de fusta de disseny per oferir als veïns i vianants un espai de diàleg. Es tracta de l’acció d’Elisava i Gò Acció Cultural de barri que tindrà lloc el divendres 9 de març d’11 a 13 h a la Rambla Santa Mònica i a la què ens hem sumat l’equip kmZERO.

La idea és ocupar la Rambla amb les cadires de fusta dissenyades pels alumnes de l’Escola Universitària de Disseny i Enginyeria de Barcelona. Aquesta acció, “Cadires a La Rambla” es fa des de fa 27 anys, però enguany s’emmarca dins el projecte cooperatiu de transformació i remodelació de Les Rambles, reconvertint-se en l’acció “Converses a Les Rambles”.

cadires_2017

Les cadires es col·locaran en diverses disposicions per tal de provocar diferents usos de l’espai públic. Hi haurà llargues fileres per contemplar la vida a Les Rambles, com les que històricament hi havia a Rambla Canaletes, així com agrupacions que permeten converses en grups més reduïts de persones. El que es pretén, a banda de mostrar el disseny de les cadires, és promoure el diàleg i intercanvi d’experiències sobre aspectes relacionats amb les Rambles entre veïns, vianants i tothom qui hi ramblegi en aquell moment.

A més del diàleg in situ, es facilitaran uns quaderns amb preguntes sobre la utilització de l’espai públic i la convivència entre el turisme i la ciutadania. Aquests quaderns també contindran imatges històriques de Les Rambles i es faran servir com iniciadors de converses i fomentadors de l’apropament de totes les persones que comparteixin el sentiment “Comunitat Rambla“.

A aquests quaderns s’hi podran deixar escrits qualsevol tipus de reflexió, testimoni i aportació que es vulgui fer arribar al projecte cooperatiu Les Rambles. Posteriorment, es recolliran totes les aportacions i formaran part d’un Speaker’s Corner que s’organitzarà més endavant, també a les Rambles, i que servirà per continuar amb el debat dels temes que preocupen a la ciutadania.

+info: elisava.net
#RepensemLesRambles