El projecte Les Rambles s’explica a El matí de Catalunya Ràdio

El programa El matí de Catalunya Ràdio ha donat veu a algunes de les persones participants del projecte Les Rambles en un dia ben especial, dimarts 13 de febrer, atès que l’emissió es feia des d’un dels cors d’aquest eix urbà, al mercat de la Boqueria. La reflexió sobre el futur d’aquest espai urbà complex i divers l’han explicada les arquitectes Itziar González i Olga Tarrasó, la sociòloga Iolanda Fresnillo, l’enginyer industrial Ole Thorson i el veí de la Rambla Fernando Casal.

Tots ells, en la tertúlia, coincidien a dir que el projecte era una oportunitat per “rescatar” la Rambla de Barcelona: rescatar-la del pessimisme i poder fer que mantingui un equilibri de la vida que ja té aquest eix, un espai urbà que porta un batec que cal mantenir-lo, segons remarcava Itziar Gonzàlez, de l’equip d’estratègies de KmZERO. Canviar la algunes dinàmiques, ordenar desitjos i conjugar diversitat d’usos i visions sobre aquest espai urbà és l’objectiu del projecte Les Rambles, afegia Iolanda Fresnillo.

“Es tracta de veure com creem comunitat Rambles. Les Rambles ens pertany a tots i totes i cal reconèixer els vincles per crear comunitat. Cal que tothom sumi. Part de la nostra feina és recuperar espais i vivències de nou”, explicava Itziar Gonzàlez. Per a Olga Tarrasó, es tracta en part de “recuperar les Rambles com a via que comunica Plaça Catalunya i el Port. Cal entendre que aquest espai és únic per la seva dimensió i diversitat i pels edificis que el conformen. Hi ha edificis històrics reconeixibles, però que tenen una continuïtat en la seva arquitectura que ve de diverses èpoques i que la fa unitària… […] hi ha unes condicions físiques i espaials úniques”. I cal poder veure aquesta diversitat.

El projecte Les Rambles s'explica al matí de CatRadio

Com a veí, Fernando Casal explicava que en realitat cal trencar una inèrcia que hi ha a les Rambles: passar dels fluxos de mala qualitat (de comerç, d’habitatge, d’oferta d’oci) a altres fluxos que beneficiïn tothom, fins i tot els turistes que visiten la ciutat i que volen fer un turisme més qualitatiu.

La idea de recuperar una rambla diversa, que s’articuli des de la pluralitat de tots els desitjos i veus, analitzant tècnicament les possibilitats i valorant-les entre ciutadania, tècnics i Ajuntament. Perquè tothom sigui còmplice del futur d’aquestes Rambles.

Podeu escoltar tot l’àudio aquí:

 

#RepensemLesRambles