Passejada amb cadira de rodes per Les Rambles per testejar la seva accessibilitat.

Les associacions Apip-Acam i C.O. Sínia van organitzar, el passat dilluns 22 de gener,  una passejada amb cadira de rodes per Les Rambles de Barcelona amb l’objectiu de testejar la seva accessibilitat. El grup participant, al qual s’hi van sumar part dels tècnics de l’equip Km-Zero, va poder comprovar de primera mà quins són els principals obstacles als quals s’enfronten en el seu pas per aquest espai. L’opinió dels participants és clara: “passejar per La Rambla es fa dificultós perquè has de vigilar de no ensopegar amb la quantitat de gent que hi ha, i alhora esquivar els forats al paviment malmès; tot plegat no et permet veure el paisatge urbà i fa que no sàpigues en quin tram estàs“.

En el recorregut, van identificar diversos obstacles als quals s’enfronten i que són difícils d’esquivar. Pivots de seguretat, forats dels arbres a diferent nivell, fanals col·locats als accessos dels semàfors de vianants, un aparcament de bicicletes al mig del passeig… Diversos punts són tancats per a ells. Les fonts de Canaletes i Pintor Fortuny resulten inaccessibles. La primera està rodejada per una vorera que impedeix el pas amb cadira de rodes i la segona es troba darrere d’un quiosc, cosa que dificulta la seva accessibilitat també per al ciutadà que va caminant.

Els passos per als vianants també suposen una dificultat. Alguns semàfors tenen durades molt curtes. La majoria tenen una durabilitat de 15 segons, però n’hi ha algun que dura únicament 4 segons (l’ubicat enfront del Palau de la Virreina). A més, hi ha trams on no hi ha cap semàfor, com la plaça del Teatre. També van destacar que alguns accessos als mitjans de transport resulten un inconvenient. Les parades de bus estan a diferent nivell i l’accés al metro té ascensor a les parades Drassanes i Liceu, però no a l’accés de Plaça Catalunya.

“A partir de la Virreina, amb tot tan tapat i des d’una visió de cadira, no tens referències d’on et trobes ubicat”. Un dels tècnics de l’equip Km-Zero va afegir: “El mateix passaria, per exemple, amb la perspectiva visual d’un infant”. Així van concloure.

Des del projecte cooperatiu Les Rambles agraïm molt aquestes aportacions d’informació que de segur ens ajudaran a definir un millor projecte per dinamitzar, transformar i millorar aquest cèntric espai urbà.

Enllaços:
http://fundacioapipacam.org
http://www.cosinia.cat

 

#RepensemLesRambles